dc.contributor |
Bonet Piña, María Luisa |
|
dc.contributor.author |
Guijarro Ferrer, María
|
|
dc.date.accessioned |
2016-01-18T07:26:58Z |
|
dc.date.available |
2016-01-18T07:26:58Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-18 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/1663 |
|
dc.description.abstract |
[cat] Antecedents: El múscul esquelètic és una font de proteïnes senyalitzadores, mioquines. El
procés de marronització del teixit adipós blanc consisteix en l’adquisició de característiques pròpies
dels adipòcits marrons. La modulació per components alimentaris de la secreció de mioquines
relacionades amb el procés de marronització és d’interès en el camp de la nutrició molecular i
l’alimentació funcional pel control de l’obesitat i les seves seqüeles metabòliques. L’àcid oleic i
polifenols de l’oli d’oliva pareixen exercir efectes beneficiosos en el metabolisme.
Objectius: a) Dur a terme un treball bibliogràfic sobre els esmentats antecedents; b)
investigar possibles efectes directes diferencials de l’àcid oleic (OA), l’àcid 2 hidroxioleic (2OHOA),
l’hidroxitirosol (HT, un polifenol present a l’oli d’oliva verge) i l’àcid palmític (PA) sobre l’expressió de
mioquines que han estat relacionades amb el procés de marronització.
Mètodes: Cèl·lules C2C12 diferenciades en miotubs varen ser tractades amb el vehicle
(cèl·lules control) o amb els composts problema durant 24h. Es va analitzar l’expressió dels gens IL-
6, Fgf21, Fdnc5 i Pgc-1α mitjançant l’anàlisi de l’ARNm per una RT-qPCR. També es mirà la proteïna
IL-6 acumulada en el medi mitjançant la tècnica ELISA.
Resultats: Es va veure un increment en l’expressió del gen de Il-6 en les cèl·lules tractades
amb OA (100μM i 250μM) o 2OHOA (50μM). També es va veure un increment en la proteïna IL-6 en
el medi de les cèl·lules tractades amb OA (100μM i 250μM). Hi hagué una disminució d’ARNm de
Fgf21 als miotubs diferenciats C2C12 tractats amb OA (250μM) i 2OHOA (50μM) i de Fndc5 als
tractats amb OA (250μM). Palmític i hidroxitirosol no tingueren cap efecte significatiu sobre els
paràmetres estudiats.
Conclusió: L’OA i 2OHOA tenen efectes directes sobre l’expressió de mioquines que han
estat relacionades amb el procés de marronització, suggerint que podrien contribuir a la modulació
del ‘diàleg’ múscul-teixit adipós. |
ca |
dc.description.abstract |
[eng] Background: Skeletal muscle is a source of signaling proteins, myokines. The browning
process of white adipose tissue is the acquisition of brown adipocyte characteristics. Modulation of
the secretion of browning related by food components is of interest in the fields of molecular
nutrition and “functional foods” to control obesity and its metabolic complications. Oleic acid and
polyphenols in olive oil appear to exert beneficial effects on metabolism.
Objectives: a) To compose a bibliographic search on these background topics; b) To
investigate possible differential direct effects of oleic acid (OA), 2 hydroxyoleic acid (2OHOA),
hydroxytyrosol (HT, a polyphenol present in olive oil) and palmitic acid (PA) on the expression of
selected myokines, which have been related to the process of browning.
Methods: C2C12 cells differentiated in myotubes were treated with the vehicle solution
(control cells) or with the experimental compounds during 24h. mRNA expression on Il-6, Fgf21,
Fdnc5 and Pgc-1α genes was measured using RTqPCR and the amount of accumulated IL-6 protein
in the medium using ELISA technique.
Results: Gene expression of Il-6 was induced in the cells treated with OA (100μM and
250μM) or 2OHOA (50μM). An increase in the protein IL-6 accumulated in the medium of cells
treated with OA (100μM and 250μM) was also observed. Gene expression of Fgf21 was decreased in
the cells treated with OA (250μM) or 2OHOA (50μM), and that of Fndc5 decreased in the cells
treated with OA (250μM). PA and HT did not affect studied parameters.
Conclusion: OA and 2OHOA have direct effects on the expression of myokines that have
been related to the browning process, suggesting that these compounds may contribute to
modulate the crosstalk between muscle and adipose tissue. |
ca |
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.subject.classification |
Matèries generals UIB::Biologia |
ca |
dc.title |
Mioquines relacionades amb la marronització del teixit adipós blanc: biologia i control per nutrients específics |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
ca |
dc.subject.keywords |
Mioquines |
ca |
dc.subject.keywords |
Marronització |
ca |
dc.subject.keywords |
Teixit adipós blanc |
ca |
dc.subject.keywords |
Nutrients |
ca |
dc.subject.keywords |
Àcids grassos |
ca |
dc.subject.keywords |
Àcid oleic |
ca |
dc.subject.keywords |
Àcid 2hidroxioleic |
ca |
dc.subject.keywords |
Hidroxitirosol |
ca |
dc.subject.keywords |
Àcid palmític |
ca |
dc.subject.keywords |
White adipose tissue |
ca |
dc.subject.keywords |
Fatty acids |
ca |
dc.subject.keywords |
Oleic acid |
ca |
dc.subject.keywords |
Acid 2hidroxioleic |
ca |
dc.subject.keywords |
Hydroxytyrosol |
ca |
dc.subject.keywords |
Palmitic acid |
ca |