Proposta didàctica: la interculturalitat a partir de la gastronomia lligada a les festes populars. Semblances i diferències

Show simple item record

dc.contributor Genovart Rapado, María Consolación
dc.contributor.author Cervera Bennàssar, Joana
dc.date 2019
dc.date.accessioned 2020-06-09T14:57:33Z
dc.date.available 2020-06-09T14:57:33Z
dc.date.issued 2020-06-09
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/152811
dc.description.abstract [cat] En aquest Treball Final de Grau es pot trobar una proposta didàctica entorn de la interculturalitat que té com a objectiu donar a conèixer diverses cultures del món i ajudar als infants a ser capaços d’acceptar qualsevol individu independentment del seu origen, ja que la interculturalitat es defineix com un procés d’interacció entre cultures que permet la comunicació i l’intercanvi entre elles. Per aquest motiu, es proposa una unitat didàctica on es treballin diverses cultures d’arreu del món a partir de les semblances i les diferències entre la gastronomia típica de les festes tradicionals de cada indret proposat. La posada en pràctica d’aquesta unitat didàctica pot conduir, mitjançant l’experimentació amb tot el cos, que els alumnes esdevenguin els protagonistes dels seus propis aprenentatges, fent que aquests siguin significatius. A més, tractar les diferències de manera aïllada a través de setmanes interculturals o dies gastronòmics no és intercultural. Per això, a través de les activitats proposades durant deu unitats didàctiques s’intentarà que els infants puguin comprendre i adoptar el concepte d’interculturalitat, atès que la societat encara no el tracta amb normalitat i quotidianitat. ca
dc.description.abstract [eng] This dissertation contains a didactic proposal around the interculturality which aims to present a wide variety of cultures to children. The main purpose is to help children to accept others regardless their ethnical origin. Interculturality is the process of interaction between different cultures which let the cultures exchange different parts of each other. For this reason, I propose a teaching unit which will work in the differences and similarities between different cultures of the globe. These facts will be shown through the typical gastronomy of local celebrations. To implement this teaching unit would for sure broad pupils mind and their ability to experience the world by the experimentation with the entire body. Furthermore, children would become the main character of their learning process, making it more enjoyable and profitable. Dealing differences with intercultural weeks or gastronomic days is not interculturality. What is more, ten didactic units interculturality would take place to help children understand why is it normal to coexist with other cultures, not like society appears to show them. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure ca
dc.subject 372 - Ensenyament preescolar i elemental ca
dc.subject.other Interculturalitat ca
dc.subject.other Educació Infantil ca
dc.subject.other Gastronomia ca
dc.subject.other Festes populars ca
dc.subject.other Música ca
dc.subject.other Interculturality ca
dc.subject.other Pre-school education ca
dc.subject.other Gastronomy ca
dc.subject.other Local celebrations ca
dc.subject.other Music ca
dc.title Proposta didàctica: la interculturalitat a partir de la gastronomia lligada a les festes populars. Semblances i diferències ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics