[cat] Actualment, és molt important la motivació de l’alumnat per aconseguir un
millor aprenentatge de qualitat. Per aquest motiu, es presenta un projecte
multidisciplinar per a despertar l’interès de l’alumnat per aprendre i disminuir
l’abandonament escolar, treballant la competència d’aprendre a aprendre
mitjançant un tema tant quotidià com és la nutrició.
Per a fomentar la inclusió i l’atenció a la diversitat es treballa en grups
cooperatius, els quals han de ser equilibrats, ajuntant els alumnes amb dificultats
d’aprenentatge, amb alumnes que tenen més facilitats. Com a conseqüència,
també es desenvolupen habilitats dels alumnes que fent classes magistrals,
asseguts a classe, no desenvoluparien.
El tema d’aquest projecte és l’alimentació i la nutrició, ja que avui dia és
imprescindible fer agafar consciència als alumnes sobre la importància de tenir
una dieta equilibrada per dur una vida saludable, treballant les competències
bàsiques en ciència i tecnologia i la competència matemàtica, així com el sentit
d’iniciativa i esperit emprenedor. Els continguts d’aquest projecte a part
d’explicar-los a l’aula en sessions prèvies per part del professor, es treballen a
través les competències TICs i al laboratori elaborant plats reals ells, adquirint la
competència digital. A més, aquest projecte és multidisciplinar en coordinació
amb educació física, física i química, geografia i història, tecnologia i llengües,
treballant diferents competències com són les competències científica,
comunicació lingüística, social i cívica, i consciència i expressions culturals a
totes les assignatures, aprofundint en les diferents tècniques i cultures culinàries.