[cat] Menorca és una destinació turística a la recerca constant de producte propi,
singular, que la identifiqui, amb l’objectiu d’aconseguir diferenciar-se d’altres
destinacions amb les quals està en permanent competició, a fi de ressaltar
amb característiques idiosincràtiques en els mercats nacional i internacional.
Aquesta diferenciació qualitativa que es pretén oferir en tots els sectors, mai
no serà possible si no es formen autèntics professionals en els subsectors dels
serveis, allotjament, transport, gastronomia, etc.
Per aconseguir aquests dos objectius (ser una destinació preferencial i oferir
la màxima qualitat), és necessari formar veritables professionals que abastin
els dos nivells. Aquest treball se centra en els cursos de la Formació
Professional d’Hoteleria i Turisme que s’imparteixen a Menorca i planteja la
possibilitat d’implantar-hi criteris d’I+D mitjançant un conjunt de panells
analítics.
Es tracta que aquests instruments analítics formin part del pla d’estudis reglat
i que l’alumnat rebi la formació i coneixements específics per convertir-se en
experts, capaços de reconèixer els trets característics diferencials dels
productes de la terra així com la seva elaboració i qualitat.
Aquesta metodologia dels panells analítics proporcionarà als estudiants una
valuosa eina que els permetrà saber elegir amb criteris professionals uns
determinats productes autòctons i esdevenir veritables especialistes tal com
reclama el sector turístic menorquí.