[cat] El projecte Petjades neix amb el propòsit d’impulsar la promoció del desenvolupament humà sostenible i del compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Es volen donar a conèixer els ecosistemes i la vida marina del Mediterrani i, alhora, conscienciar de quin és el procés dels nostres residus i com aquest procés afecta la sostenibilitat del Mediterrani.
La història de Na TuGa i la mar, escrita amb aquesta finalitat, serveix de fil conductor entre els set ponts que travessen el torrent d’Esporles; al final del recorregut trobam una instal·lació amb peces de ceràmica que representen els set hàbitats del fons marí mediterrani. Per fer-ho, s’ha promogut el treball en xarxa entre la comunitat educativa del municipi d’Esporles i els alumnes universitaris del grau d’Educació Primària (assignatures d’Educació Artística: Música. Didàctica a l’Escola Primària i d’Agrupacions Instrumentals), i la Companyia de Teatre de la UIB. A més, els alumnes universitaris han treballat competències musicals i han desenvolupat el pensament creatiu a través del disseny i de la posada en pràctica de propostes didàctiques amb els estudiants del CEIP Gabriel Comas i Ribas, mitjançant el recurs tecnològic del Makey-Makey.
Aquest projecte s’ha desenvolupat en el marc del conveni signat entre l’Ajuntament d’Esporles i la Universitat de les Illes Balears per a la col·laboració en els projectes «Un viatge artístic pel Mediterrani. Aquí comença la mar» i «Robòtica educativa com a mitjà per a l’aprenentatge musical i nexe amb el món natural i la sensibilitat ecològica: petjades» (PID212242).