[cat] Aquesta proposta s'emmarca dins un projecte d'innovació docent de la Universitat de les Illes Balears. Tot al llarg de la nostra experiència com a docents hem detectat que als alumnes els resulta difícil connectar la teoria i la pràctica, i debatre-hi a classe. A més, el recurs temps és limitat i cal distribuir-lo entre una gran varietat d'eines docents. Un altre problema al qual ens hem d'enfrontar és que els grups són molt nombrosos i es fa difícil gestionar els debats i que hi participin tots els alumnes.
El fòrum de Moodle ens permet solucionar gran part d'aquesta problemàtica. D'una banda, permet fer subgrups perquè els debats es puguin seguir, facilitin la participació de tothom i siguin actius. D'altra banda, en treure'ls fora de les classes presencials, es pot destinar aquest temps a unes altres activitats i esperam que els debats siguin més acalorats a través del sistema d'avaluació plantejat.
Aquest curs hem sistematitzat i, sobretot, hem donat un pes en l'avaluació als debats al fòrum. El material preparat per als debats va des de notícies a la premsa fins a anuncis relacionats amb els continguts de l'assignatura. S'han preparat nou debats (un per a cadascun dels temes de l'assignatura) i els alumnes poden iniciar un tema nou de debat amb el material que trobin interessant per compartir. Els fòrums només estan oberts una setmana. Així, l'activitat se centra i s'eviten comentaris sense resposta. L'avaluació del fòrum és el punt clau per fomentar els debats. S'ha plantejat un 0,2 per cada comentari constructiu i un 0,5 si s'inicia un debat, amb un màxim d'un punt sobre la nota final. Per fomentar una competència sana als debats s'han creat quatre insígnies que donen un extra de 0,25 punts. Qui hi hagi participat més vegades aconsegueix la insígnia Participactive, la d'Influencer es concedeix al creador de debat amb més seguidors, la de Pensactive s'atorga per votació popular als tres alumnes que han promogut més el debat i, per acabar, la Molactive es dona al comentari més enginyós.
En aquesta ponència es compartirà l'experiència i s'hi mostraran el material i les rutines de feina dutes a terme, a més de la resposta donada pels alumnes.