dc.description.abstract |
[cat] En una frase l’objectiu d’ aquest treball és potenciar el treball en equip en el marc de l’ ESO. A través del treball en equip es poden potenciar moltes competències transversals sobretot les relacionades amb l’aprendre a aprendre i és un bon exercici de cara a preparar la inserció al món laboral i adult.
Per a vehicular aquesta proposta de foment del treball en equips, primer cal fer unes reflexions sobre les potencialitats i les problemàtiques que caldrà superar. Tot tenint en compte les inquietuds del professorat i les propostes dels professionals en actiu.
La proposta, a la pràctica, finalment és bastant ambiciosa per tant, cal justificar-la dins els diferents àmbits no estrictament escolars. Cal doncs tenir en compte el marc legal i la seva incidència a l’ entorn social, econòmic i familiar. També com podria afectar positivament a l’alumne en el seu entorn, motivació, autoconcepte, autoestima i la seva futura relació entre iguals.
Per a formular el canvi cap a una educació basada en grups d’aprenentatge he tingut en compte també els estudis des de la vessant psicopedagògica, la complementarietat amb el constructivisme, la incidència a les diferents competències, l’ educació emocional i el desenvolupament de la intel·ligència emocional.
El treball ha tingut en compte el canvi estructural que implica al centre l’adequació a aquesta manera d’aprenentatge des de la vessant de la psicologia, així com l’atenció a la diversitat, la convivència i els conflictes que dins una aula intercultural poden sorgir. L’ atenció als alumnes amb necessitats especials està recollida també a la proposta.
Tots aquests aspectes estudiats justifiquen una proposta concreta que canvia l’ organització de l’alumnat, el funcionament de les activitats, el treball del professorat i finalment una adequació especifica al centre. Tot plegat per fomentar i aprofundir en el treball en equip. Els grups d’aprenentatge. |
ca |