[cat] Salmonella spp., segueix essent un dels principals microorganismes causants d'infeccions
alimentàries, per això tenen especial rellevància els mètodes de detecció d'aquest patogen
en aliments. Un mètode eficaç per fer-ho és el mètode convencional, basat en la utilització
de medis de cultiu, però aquest mètode resulta laboriós quan s'han de processar moltes
mostres i és un mètode molt llarg, on els resultats no s'obtenen fins passats gairebé cinc
dies. És per això que prenen importància els mètodes ràpids, que escurcen el temps
d'anàlisi, però a vegades a costa de perdre especificitat i, sobretot, sensibilitat. Entre aquests
destaquen especialment els mètodes basats en la utilització d'anticossos i els mètodes
basats en la utilització d'àcids nucleics. Ambdós redueixen el temps d'anàlisi, però els
mètodes que utilitzen anticossos sembla que perden una mica de sensibilitat i especificitat
respecte el mètode convencional. Pel que fa als mètodes que utilitzen àcids nucleis els
principals problemes són l'econòmic, ja que requereixen maquinària específica per la lectura
dels resultats, i l'obtenció d'un ADN de qualitat. Per tant, sembla que el mètode ràpid
perfecte encara està per arribar, fins aleshores una bona opció pot ser utilitzar una
combinació de diferents mètodes.