dc.contributor |
Soberats Sagreras, Maria Antònia |
|
dc.contributor.author |
Gelabert Gamero, Cristina
|
|
dc.date |
2016 |
|
dc.date.accessioned |
2018-06-11T08:32:29Z |
|
dc.date.issued |
2018-06-11 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/146835 |
|
dc.description.abstract |
[cat] El present estudi té com a objectius principals descobrir si realment es treballa
de forma pràctica l’adquisició de bons hàbits alimentaris a l’àmbit educatiu i
dissenyar recursos que permetin a l’adolescent reflexionar sobre la importància
d’alimentar-se correctament i les repercussions que té sobre la seva salut el fet
de dur a terme una inadequada alimentació.
La metodologia elegida per a conèixer l’estat actual de la situació es
basa en l’estudi qualitatiu d’un total de 7 llibres de text i en la participació de 91
alumnes de 2n i 3r d’ESO en la realització d’un qüestionari sobre hàbits
alimentaris. Tot i que a través dels llibres de text els adolescents disposen
d’una sèrie de eines que permeten treballar rutines relacionades amb
l’alimentació, els resultats obtinguts per mitjà del qüestionari deixen en
evidència la necessitat de treballar, des d’un caire pràctic, l’adquisició d’hàbits
alimentaris saludables. Així doncs i tenint en compte la dificultat que comporta
el fet de modificar rutines, la millor opció per a treballar aquest aspecte
consisteix en l’elaboració d’una proposta amb una sèrie de recursos que
permetin a l’alumne reflexionar sobre com és la seva alimentació i en cas de
considerar-lo adient, tenir l’opció de modificar-la.
La proposta de millora educativa es conforma d’un total de tres activitats,
cada una d’elles dissenyada per a desenvolupar-se al llarg d’un trimestre del
curs escolar. El fet de treballar continguts des d’un entorn proper per a
l’alumne i fer-ho de forma cooperativa són dos aspectes claus per al correcte
desenvolupament de la proposta. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.subject |
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure |
ca |
dc.subject |
57 - Biologia |
ca |
dc.subject |
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos |
ca |
dc.subject.other |
Alimentació |
ca |
dc.subject.other |
Adolescència |
ca |
dc.subject.other |
Hàbit |
ca |
dc.subject.other |
Educació |
ca |
dc.subject.other |
Salut |
ca |
dc.title |
L'adquisició d'hàbits alimentaris saludables dins l'àmbit educatiu |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.date.updated |
2018-05-15T06:24:51Z |
|
dc.date.embargoEndDate |
info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01 |
|
dc.embargo |
2050-01-01 |
|
dc.rights.accessRights |
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess |
|