dc.contributor |
Oliver Torelló, Josep Lluís |
|
dc.contributor.author |
Gallardo Casanava, Ainhoa
|
|
dc.date |
2017 |
|
dc.date.accessioned |
2018-06-20T08:32:42Z |
|
dc.date.issued |
2018-06-20 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/147204 |
|
dc.description.abstract |
[cat] La creativitat hauria de formar part de la vida quotidiana i professional
d’alumnes i docents, ja que és un factor indispensable per al desenvolupament
personal i l’autorealització. La creativitat és altament motivadora i la motivació
és un factor clau perquè es doni un aprenentatge significatiu.
Per altra banda, la creativitat com a demanda social i educativa és una realitat.
El món laboral demana professionals amb uns coneixements i habilitats, però
sobretot amb unes actituds que els permetin adaptar-se a les situacions
canviants i entre aquestes podríem destacar la creativitat, l’autonomia, la
flexibilitat o el treball en equip. Podríem dir que l’ensenyament-aprenentatge de
la creativitat és una necessitat i per tant hauria d’estar present als currículums
de tots els ensenyaments obligatoris i postobligatoris.
Com veurem, diversos autors asseguren que la base de la creativitat és un
coneixement expert d’un àmbit concret i que per aquest motiu requereix
ensenyar-se, aprendre’s i desenvolupar-se en un context específic. El present
treball proposa incloure la creativitat al currículum del cicle formatiu de grau
mitjà corresponent al títol de tècnic en Cuina i Gastronomia. A través d’una
unitat didàctica transversal dins el mòdul de Tècniques de Cuina. Es pretén
desenvolupar la creativitat dels alumnes, augmentant la motivació envers
l’assignatura, afermant i ampliant els continguts, procediments i actituds que es
recullen al currículum del mòdul i aconseguint un aprenentatge més significatiu. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.subject |
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure |
ca |
dc.subject |
377 - Formació professional |
ca |
dc.subject |
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos |
ca |
dc.subject |
67 - Indústries, comerços i oficis diversos |
ca |
dc.subject.other |
Creativitat |
ca |
dc.subject.other |
Didàctica |
ca |
dc.subject.other |
Cuina |
ca |
dc.subject.other |
Gastronomia |
ca |
dc.subject.other |
Formació Professional |
ca |
dc.title |
Didàctica de la creativitat als ensenyaments de cuina |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.date.updated |
2018-05-30T12:04:25Z |
|
dc.date.embargoEndDate |
info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01 |
|
dc.embargo |
2050-01-01 |
|
dc.rights.accessRights |
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess |
|