Didàctica de la creativitat als ensenyaments de cuina

Show simple item record

dc.contributor Oliver Torelló, Josep Lluís
dc.contributor.author Gallardo Casanava, Ainhoa
dc.date 2017
dc.date.accessioned 2018-06-20T08:32:42Z
dc.date.issued 2018-06-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/147204
dc.description.abstract [cat] La creativitat hauria de formar part de la vida quotidiana i professional d’alumnes i docents, ja que és un factor indispensable per al desenvolupament personal i l’autorealització. La creativitat és altament motivadora i la motivació és un factor clau perquè es doni un aprenentatge significatiu. Per altra banda, la creativitat com a demanda social i educativa és una realitat. El món laboral demana professionals amb uns coneixements i habilitats, però sobretot amb unes actituds que els permetin adaptar-se a les situacions canviants i entre aquestes podríem destacar la creativitat, l’autonomia, la flexibilitat o el treball en equip. Podríem dir que l’ensenyament-aprenentatge de la creativitat és una necessitat i per tant hauria d’estar present als currículums de tots els ensenyaments obligatoris i postobligatoris. Com veurem, diversos autors asseguren que la base de la creativitat és un coneixement expert d’un àmbit concret i que per aquest motiu requereix ensenyar-se, aprendre’s i desenvolupar-se en un context específic. El present treball proposa incloure la creativitat al currículum del cicle formatiu de grau mitjà corresponent al títol de tècnic en Cuina i Gastronomia. A través d’una unitat didàctica transversal dins el mòdul de Tècniques de Cuina. Es pretén desenvolupar la creativitat dels alumnes, augmentant la motivació envers l’assignatura, afermant i ampliant els continguts, procediments i actituds que es recullen al currículum del mòdul i aconseguint un aprenentatge més significatiu. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights all rights reserved
dc.subject 37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure ca
dc.subject 377 - Formació professional ca
dc.subject 663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos ca
dc.subject 67 - Indústries, comerços i oficis diversos ca
dc.subject.other Creativitat ca
dc.subject.other Didàctica ca
dc.subject.other Cuina ca
dc.subject.other Gastronomia ca
dc.subject.other Formació Professional ca
dc.title Didàctica de la creativitat als ensenyaments de cuina ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2018-05-30T12:04:25Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2050-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/embargoedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics