dc.contributor |
Pedro Gómez, Joan Ernest de |
|
dc.contributor.author |
Barceló Oliver, Marta
|
|
dc.date |
2018 |
|
dc.date.accessioned |
2018-10-01T06:56:13Z |
|
dc.date.available |
2018-10-01T06:56:13Z |
|
dc.date.issued |
2018-10-01 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/147845 |
|
dc.description.abstract |
[cat] Objectius – Aquest estudi té l’objectiu principal de saber si el consum de xocolata
influeix en el sistema vascular, si produeix una disminució de la pressió arterial (PA).
Com a objectius secundaris es vol saber si el tipus de xocolata consumida canvia els
resultats, la dosi adequada i els posteriors efectes secundaris d’aquest consum.
Mètodes – S’ha realitzat una recerca bibliogràfica a 3 bases de dades diferents de les
quals hem extret 20 articles, compresos en els últims 10 anys. Es tracta d’una revisió de
casos.
Resultats – Es van obtenir resultats significatius sobre la pressió sanguínia, amb una
reducció de la pressió arterial sistòlica de fins a 6 – 7 mmHg i una reducció de la pressió
arterial diastòlica de fins a 2 – 5 mmHg. Aquestes reduccions van mostrar una gran
evidència per aconseguir respondre els objectius
Conclusions – El consum de xocolata porta efectes beneficiosos sobre l’organisme,
sobretot a nivell cardiovascular. Aconsegueix disminuir la pressió arterial a estudis de
curt termini, fent falta estudis de més duració per confirmar els efectes |
ca |
dc.description.abstract |
[eng] Objectives – This study has the main objective of knowing if the consumption of
chocolate influences the vascular system, if it causes a decrease in blood pressure (PA).
As secondary goals, it is wanted to know whether the type of chocolate consumed changes
the results, the appropriate dose and the subsequent side effects of this consumption.
Methods – A bibliographic research has been carried out in 3 different databases from
which we have extracted 20 articles, in the last 10 years. This case is a review.
Results – Significant results were obtained on blood pressure, with a reduction in systolic
blood pressure of up to 6 – 7 mmHg and a reduction in diastolic blood pressure of up to
2 – 5 mmHg. There reductions showed great evidence to be able to meet the objectives.
Conclusion – Chocolate consumption has beneficial effects on the body, especially at the
cardiovascular level. It manages to reduce blood pressure to short-term studies, with
longer studies being required to confirm the effects. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.subject |
614 - Higiene i salut pública. Contaminació. Prevenció d'accidents. Infermeria |
ca |
dc.subject.other |
Cacau |
ca |
dc.subject.other |
Chocolate |
ca |
dc.subject.other |
Pressió sanguínia |
ca |
dc.subject.other |
Epicatequina |
ca |
dc.subject.other |
Cocoa |
ca |
dc.subject.other |
Chocolate |
ca |
dc.subject.other |
Blood pressure |
ca |
dc.title |
Efectes terapèutics del cacau sobre el sistema cardiovascular. ¿Disminueix la pressió sanguínia per ser utilitzat com a tractament per a la hipertensió? |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|