dc.contributor |
Jaume Sureda, Jaime
|
|
dc.contributor |
Cifre Llompart, Josep
|
|
dc.contributor.author |
Bauzà Florit, Miquel
|
|
dc.date |
2019 |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-24T10:13:42Z |
|
dc.date.available |
2020-03-24T10:13:42Z |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/151187 |
|
dc.description.abstract |
[cat] El porc negre mallorquí és un animal autòcton de les Illes Balears en perill d'extinció.
L'origen d'aquesta raça és incert i difícil de predir, l’únic que se sap és que els seus
antecedents no provenen de les races asiàtiques. Aquesta raça ha tingut gran influència en
l'economia i en la cultura a l'Illa Mallorca durant tota la història. Aquesta
raça es caracteritza per un alt percentatge de greix a la canal. La gestió es duu a terme de
manera tradicional i extensiva. Per altra part, el rendiment productiu d'aquesta
raça està influenciat principalment per l'alimentació, la qual cosa ve limitat per les
necessitats nutricionals de l'animal. En aquest estudi s'ha creat un model teòric estàndard
de les necessitats nutricionals del porc negre mallorquí en termes generals però es poden
modificar les variables per adaptar-lo a cada explotació i poder optimitzar-les. També
s'han creat distintes dietes per a complir aquestes necessitats i aportar l'alimentació
adequada. |
|
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
|
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.subject |
62 - Enginyeria. Tecnologia |
|
dc.title |
Disseny d'una eina per al càlcul de les necessitats nutricionals i racions al porc negre mallorquí |
|
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
|
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.subject.keywords |
Alimentació |
|
dc.subject.keywords |
Dieta |
|
dc.subject.keywords |
Engreix |
|
dc.subject.keywords |
Gestació |
|
dc.subject.keywords |
Lactació |
|