dc.contributor |
Cifre Llompart, Josep
|
|
dc.contributor.author |
Pons Capó, Biel
|
|
dc.date |
2015 |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-24T10:28:36Z |
|
dc.date.available |
2020-03-24T10:28:36Z |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/151517 |
|
dc.description.abstract |
[cat] Actualment el sector vitícola Balear és el sector agrari amb major potencial
econòmic de les Illes Balears. Els darrers anys ha augmentat considerablement tant la
producció com l’exportació del vi de la nostra terra, molt influenciat per la demanda
dels turistes que visiten les Illes. Per tal d’oferir un producte més propi i diferenciat del
de la competència d’altres zones vitícoles, de cada vegada més s’intenta incorporar
noves varietats a la producció dels diferents vins concedint així trets característics que
els fan diferenciar-se. També és conegut, que va creixent la demanda de productes
ecològics i els vins no en són una excepció. Per aquest motiu aquest projecte es centra
en la caracterització agronòmica i enològica de varietats minoritàries de les Illes
Balears, cultivades en règim de producció ecològic. L’estudi s’ha realitzat a la Finca
Can Axartell del terme municipal de Pollença, finca on es produeix vi ecològic. Per a
poder realitzar el treball s’han utilitzat un total de 18 varietats autòctones de vinya. La
caracterització agronòmica va consistir en el seguiment del cultiu: la fenologia de les
plantes, l’evolució dels atacs dels patògens i la resistència que oferien les plantes i la
producció. Pel que fa a la caracterització enològica es van mesurar alguns paràmetres de
qualitat del most: com són el contingut en sucres, acidesa total, pH i densitat; a més, de
la caracterització química i sensorial dels vins obtinguts per simulació de les condicions
tant de graduació alcohòlica com d’acidesa: contingut en polifenols totals, concentració
d’antocians i tanins i les seves característiques cromàtiques. Els primers resultats
mostren el potencial d’algunes varietats pel que fa a la seva evolució en cultiu ecològic
front els principals patògens i a l’aptitud enològica d’algunes varietats. Tot i això, és
necessari una continuació en l’estudi de les varietats minoritàries d’origen Balear. |
|
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
|
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.subject |
62 - Enginyeria. Tecnologia |
|
dc.title |
Estudi agronòmic i enològic de varietats minoritàries de vinya de les Illes Balears en cultiu ecològic |
|
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
|
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.subject.keywords |
Vinya |
|
dc.subject.keywords |
Varietat minoritàries Balears |
|
dc.subject.keywords |
Cutliu Ecològic |
|
dc.subject.keywords |
Caracterització Agronòmica i Enològica |
|