dc.contributor |
Estrany Martorell, María Elena |
|
dc.contributor.author |
Nadal Ginard, Joan |
|
dc.date |
2020 |
|
dc.date.accessioned |
2022-01-13T08:26:34Z |
|
dc.date.issued |
2020-06-19 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/156692 |
|
dc.description.abstract |
[cat] La sostenibilitat representa una gran preocupació en els darrers anys degut als
efectes del canvi climàtic pel que ens trobem enfront a una problemàtica a
conseqüència de l’acció humana (Lluis Serra-Majem, 2018). Una alimentació
sostenible permetria ajudar en la protecció del medi ambient. També, permetria
disminuir la petjada ecològica al no consumir i utilitzar de manera excessiva tants
recursos així com no es generarien tants de residus innecessaris que causen
contaminació i pèrdues d’aliments (Burlingame,B. & Dernini,S., 2012).
L’alimentació sostenible no tan sols tindria un impacte en el medi ambient sinó
també en la salut de les persones ja que es dur a terme una dieta saludable i
equilibrada (Gómez, 2019). Podem definir dieta sostenible com aquella que té un
baix impacte mediambiental en el consum de recursos naturals i que contribueix
a promoure un estil de vida saludable. A més, protegeix i respecta la
biodiversitat, és culturalment acceptada, accessible i assequible, és
nutricionalment adequada i saludable i optimitza els recursos naturals i humans.
La dieta, principalment, està basada en aliments d’origen vegetal, preferiblement
locals i de temporada, en la consumició de peix de reserves sostenibles, en reduir
el consum de carn vermella, d’aliments altament processats i begudes
ensucrades (FAO, 2010). Proposem la dieta mediterrània com un exemple de
dieta sostenible (Lluis Serra-Majem, 2018).
Al llarg del present treball es dur a terme una proposta d’un projecte d’alimentació
sostenible a un centre escolar en que es proposen distints canvis per a millorar
la sostenibilitat en l’alimentació. El projecte es proposaria pel departament de
Biologia i Geologia a l’àrea de Cultura Científica de 4rt d’ESO i consistiria en
introduir un hort ecològic, una jornada setmanal de mercat ecològic i un canvi
dels productes a la cantina i a les màquines dispensadores del centre. Finalment,
el projecte també proposa un ventall d’activitats per tal d’educar l’alimentació
sostenible als adolescents des del centre escolar. Per tal d’arribar al màxim
alumnat, es faria una Jornada Sostenible per tal de presentar tota la tasca
realitzada pels alumnes de Cultura Científica als adolescents restants del centre. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.subject |
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure |
ca |
dc.subject |
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos |
ca |
dc.subject.other |
Sostenibilitat |
ca |
dc.subject.other |
alimentació saludable |
ca |
dc.subject.other |
dieta sostenible |
ca |
dc.subject.other |
petjada ecològica |
ca |
dc.subject.other |
medi ambient |
ca |
dc.title |
Projecte d’alimentació sostenible a un centre escolar |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.date.updated |
2021-06-30T11:03:09Z |
|
dc.date.embargoEndDate |
info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01 |
|
dc.embargo |
2050-01-01 |
|
dc.rights.accessRights |
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess |
|