Projecte d’alimentació sostenible a un centre escolar

Show simple item record

dc.contributor Estrany Martorell, María Elena
dc.contributor.author Nadal Ginard, Joan
dc.date 2020
dc.date.accessioned 2022-01-13T08:26:34Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/156692
dc.description.abstract [cat] La sostenibilitat representa una gran preocupació en els darrers anys degut als efectes del canvi climàtic pel que ens trobem enfront a una problemàtica a conseqüència de l’acció humana (Lluis Serra-Majem, 2018). Una alimentació sostenible permetria ajudar en la protecció del medi ambient. També, permetria disminuir la petjada ecològica al no consumir i utilitzar de manera excessiva tants recursos així com no es generarien tants de residus innecessaris que causen contaminació i pèrdues d’aliments (Burlingame,B. & Dernini,S., 2012). L’alimentació sostenible no tan sols tindria un impacte en el medi ambient sinó també en la salut de les persones ja que es dur a terme una dieta saludable i equilibrada (Gómez, 2019). Podem definir dieta sostenible com aquella que té un baix impacte mediambiental en el consum de recursos naturals i que contribueix a promoure un estil de vida saludable. A més, protegeix i respecta la biodiversitat, és culturalment acceptada, accessible i assequible, és nutricionalment adequada i saludable i optimitza els recursos naturals i humans. La dieta, principalment, està basada en aliments d’origen vegetal, preferiblement locals i de temporada, en la consumició de peix de reserves sostenibles, en reduir el consum de carn vermella, d’aliments altament processats i begudes ensucrades (FAO, 2010). Proposem la dieta mediterrània com un exemple de dieta sostenible (Lluis Serra-Majem, 2018). Al llarg del present treball es dur a terme una proposta d’un projecte d’alimentació sostenible a un centre escolar en que es proposen distints canvis per a millorar la sostenibilitat en l’alimentació. El projecte es proposaria pel departament de Biologia i Geologia a l’àrea de Cultura Científica de 4rt d’ESO i consistiria en introduir un hort ecològic, una jornada setmanal de mercat ecològic i un canvi dels productes a la cantina i a les màquines dispensadores del centre. Finalment, el projecte també proposa un ventall d’activitats per tal d’educar l’alimentació sostenible als adolescents des del centre escolar. Per tal d’arribar al màxim alumnat, es faria una Jornada Sostenible per tal de presentar tota la tasca realitzada pels alumnes de Cultura Científica als adolescents restants del centre. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure ca
dc.subject 663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos ca
dc.subject.other Sostenibilitat ca
dc.subject.other alimentació saludable ca
dc.subject.other dieta sostenible ca
dc.subject.other petjada ecològica ca
dc.subject.other medi ambient ca
dc.title Projecte d’alimentació sostenible a un centre escolar ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2021-06-30T11:03:09Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2050-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/embargoedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics