dc.contributor |
Vergés Aguiló, Agustín |
|
dc.contributor.author |
Rigo Alorda, Joan |
|
dc.date |
2020 |
|
dc.date.accessioned |
2022-01-13T10:54:46Z |
|
dc.date.issued |
2020-06-18 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/156720 |
|
dc.description.abstract |
[cat] Els semàfors nutricionals són sistemes visuals que ens permeten conèixer de
manera ràpida i senzilla el perfil nutricional de l’aliment que ens anem a menjar.
Tant és així, que la seva eficàcia ha estat avaluada positivament al llarg de
distints estudis, en els quals es demostra la seva eficiència a l’hora d’aportar
informació al consumidor. El seu funcionament es basa en un codi de colors el
qual a simple vista ens ajuda a la compressió de l’etiquetatge i conseqüentment,
a identificar les opcions més saludables que tenim a l’abast.
Entre la diversitat de semàfors nutricionals trobam el Nutri-score, un sistema
d’etiquetatge frontal basat en 5 colors, el qual ha estat considerat el més òptim
per dos motius: la validació del seu algoritme i la seva eficàcia respecte altres
eines gràfiques existents.
Avui dia, trobam nombroses patologies associades a un excés en el consum de
calories i/o de nutrients essencials com sucre, grasses saturades i sal. Aquestes,
sovint, tenen origen en els hàbits de consum alimentaris adquirits durant
l’adolescència. Aquest motiu fa pensar que una de les possibles solucions podria
ser crear consciència i fer èmfasis en la importància d’adquirir competències
alimentaries per dur un estil de vida saludable.
Per tant, el propòsit d’aquest treball és adquirir coneixements, competències i
consciència a partir de la realització d’un semàfor nutricional (concretament Nutriscore) de tots els productes que hi podem trobar en un centre: cantines, bars,
màquines expenedores...
La proposta didàctica presentada va englobada dins el tema de l’educació
nutricional i correcta alimentació, permetent així treballar d’una manera més
tangible i propera tot el que envolta aquest àmbit, i també, afavorint l’ús d’una
eina útil a l’hora de comprar aliments dins i fora del centre. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.subject |
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure |
ca |
dc.subject |
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos |
ca |
dc.subject.other |
Adolescència |
ca |
dc.subject.other |
obesitat |
ca |
dc.subject.other |
hàbits alimentaris |
ca |
dc.subject.other |
Nutri-score |
ca |
dc.title |
El semàfor nutricional com a eina per adquirir hàbits alimentaris saludables. |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.date.updated |
2021-06-30T11:04:40Z |
|
dc.date.embargoEndDate |
info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01 |
|
dc.embargo |
2050-01-01 |
|
dc.rights.accessRights |
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess |
|