dc.contributor |
Palou Sampol, Pere |
|
dc.contributor.author |
Rullan Aguiló, Rosa |
|
dc.date |
2020 |
|
dc.date.accessioned |
2022-02-08T10:20:03Z |
|
dc.date.issued |
2020-07-04 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/157341 |
|
dc.description.abstract |
[cat] Encara que es sap que el probiòtic lactobacillus+ gasseri SBT2005 te efectes
beneficiosos per a la salut intestinal i per a la obesitat, no s’ha avaluat el seu efecte
sinèrgic amb una dieta rica en prebiòtics en pacients amb obesitat. A aquest estudi
s’avaluarà si una dieta rica en fibres fermentables prebiòtiques i suplementada
amb llet fermentada amb lactobacillus+ gasseri SBT2005 te efectes sobre el
percentatge de greix corporal, el pes corporal i altres mesures antropomètriques
en comparació a un grup control. Es realitzarà un assaig clínic a través d’un estudi
longitudinal de cohorts. El mostreig serà aleatoritzat, doble cec, on hi participaran
66 individus sans amb IMC de més de 30Kg/m2 de entre 25 i 65 anys d’edat. El
grup intervenció rebrà educació nutricional i menús per a poder portar una dieta
rica en fibres fermentables. Es subministrarà una dosis diària de 200ml de llet
fermentada al grup intervenció i un iogurt convencional al grup control. La
intervenció durarà 12 setmanes i es realitzarà a l’Hospital Universitari Son
Espases |
ca |
dc.description.abstract |
[eng] Although it is known that the probiotic lactobacillus+gasseri SBT2005 has beneficial
effects on intestinal health and obesity, its synergic effect with a prebiotic diet in
patients with obesity has not been evaluated. This study will examine whether a
prebiotic fermentable fibre rich diet supplemented with fermented milk with
lactobacillus+gasseri SBT2005 affects the percentage of body fat, body weight and
other anthropometric measures in comparison to a control group. The study will
be a doubleiblind randomized controlled trial with 66 healthy individuals with
BMI of more than 30 kg / m2 between 25 and 65 years old. The intervention group
will receive nutritional education and menus to be able to bring a fermentable
fibre rich diet. A daily dose of 200ml of fermented milk will be given to the
intervention group and a conventional yogurt to the control group. The
intervention will last 12 weeks and will take place at the Hospital Universitari Son
Espases. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.subject |
611 - Anatomia |
ca |
dc.subject.other |
Probiotics |
ca |
dc.subject.other |
obesity |
ca |
dc.subject.other |
lactobacillus |
ca |
dc.subject.other |
gasseri |
ca |
dc.subject.other |
prebiotics |
ca |
dc.title |
Efecte d’una dieta rica en probiòtics i prebiòtics en pacients amb obesitat |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|
dc.date.updated |
2021-06-30T11:28:06Z |
|
dc.date.embargoEndDate |
info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01 |
|
dc.embargo |
2050-01-01 |
|
dc.rights.accessRights |
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess |
|