[cat] Durant l’exposició d’aquest TFM mostrarem que la desigualtat entre dones i homes encara és clara i continua latent a la nostra societat. Nosaltres, els docents, mitjançant la coeducació, podrem conscienciar a l’alumne a superar aquesta barrera de prejudicis preestablerts.
L’objectiu on volem arribar és apostar per l’educació de les següents generacions en igualtat i fer que l’alumne pugui diferenciar al món laboral males pràctiques referides a la desigualtat i actuar en conseqüència.
És per això, que deurem començar passejant per la figura de la dona al llarg dels anys, per veure en qüestió d’educació com hem anat avançant i com està la figura de la dona en aquests moments.
A més, repassarem com ha sigut el desenvolupament de les dones al món laboral i com està la situació avui en dia en aquesta qüestió. En treballar en l’especialitat de la branca econòmica tractarem, mitjançant la coeducació, aquests continguts curriculars.
D’aquesta manera, mostrarem en aquest TFM, com hi ha treballs que estan sexualitats encara avui en dia i com des dels principis dels temps s’han associat feines específiques a dones i homes. Ha sigut i continua sent d’aquesta manera a causa del masclisme inserit a la societat patriarcal que ens precedeix.
A més, veurem com des de l’administració s’aposta per la coeducació i en què s’està treballant als diferents centres en aquest tema mitjançant el Pla d’igualtat, entre altres.
La conclusió d’aquest treball és donar a conèixer que un dels mitjans per arribar a una educació igualitària és amb la coeducació.
Així doncs, des de les aules, podrem conscienciar a l’adolescent en qüestió d’igualtat, de manera que a l’arribar al món laboral tindrem dones i homes amb un pensament molt més crític que ajudarà a la societat a ser més igualitària.