[cat] Els adolescents, degut a què es troben en un període de nombrosos canvis a nivell biològic, cognitiu i social, amb una personalitat inestable immersa en ple procés de formació, composen un col·lectiu especialment vulnerable davant l’aparició de Trastorns de la Conducta alimentària o TCA. La necessitat de prevenir de manera precoç certes conductes de risc relacionades amb aquestes patologies, motiven la realització del següent treball. L’objectiu que es pretén aconseguir és la disminució de la incidència d’aquests trastorns mitjançant el control de les causes i l’exposició a factors de risc. Així doncs, s’ha desenvolupat la present proposta didàctica, de caire interdisciplinari, basada en la participació de les assignatures de Biologia i Geologia, i Educació Física, juntament amb sessions de tutoria. Aquest projecte, dirigit als alumnes de 3er d’ESO, presenta com a eix vertebrador el tractament de competències referides a l’educació nutricional juntament amb l’educació emocional, amb les quals es pretén dotar als alumnes d’estratègies útils per treballar adequadament la prevenció de determinades conductes associades al desenvolupament dels TCA. Així doncs, es presenta el disseny d’una sèrie d’activitats organitzades en quatre bloc temàtics a treballar: (1) Alimentació i nutrició saludable, (2) Imatge corporal i autoestima, (3) Habilitats socials i afrontament de l’estrès i (4) Exercici saludable.