Desenvolupament de kombutxa amb Herbes de Mallorca i estudi per a la producció a nivell industrial

Show simple item record

dc.contributor Simal Florindo, Susana
dc.contributor Natta March, José María
dc.contributor.author Pons Capó, Gabriel
dc.date 2022
dc.date.accessioned 2023-10-19T07:06:24Z
dc.date.issued 2022-10-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/162149
dc.description.abstract [cat] Actualment, dur un estil de vida saludable amb una alimentació el menys processada possible i amb ingredients locals, està de cada vegada més estès. Davant aquesta demanda es decideix apostar per a dur a terme l’estudi experimental per a l’elaboració de kombutxa a partir de les set herbes aromàtiques amb les quals s’elabora la beguda amb Indicació Geogràfica, Herbes de Mallorca, beguda espirituosa anisada. A més, també es realitza un projecte tècnic a nivell d’estudi del paràmetres urbanístics, la mecanització necessària per a dur a terme l’activitat industrial i un estudi econòmic dels costos per a engegar l’activitat. L’estudi experimental es desenvolupa en dues vessants: una per a l’elaboració de kombutxa a partir de la fermentació de les herbes aromàtiques i una altre amb l’elaboració de kombutxa de te negre amb la posterior maceració de les herbes. A partir dels resultats obtinguts en un panell de tast, s’elabora una kombutxa fent un cupatge de les mostres de kombutxa amb la maceració de cada herba aromàtica. Aquest estudi ha servit per a que l’empresa Destil·leries Antonio Nadal SLU es plantegi la treta al mercat d’aquesta kombutxa. En referència al disseny industrial s’analitzen els paràmetres urbanístics per a la construcció de la nau, l’estudi de la maquinària necessària per a desenvolupar l’activitat industrial, una descripció dels processos industrials necessaris per a poder fabricar la beguda refrescant de kombutxa i també s’elabora un estudi econòmic per tenir en compte la viabilitat del projecte. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights all rights reserved
dc.subject 63 - Agricultura. Silvicultura. Zootècnia. Caça. Pesca ca
dc.subject 663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos ca
dc.subject.other Kombutxa ca
dc.subject.other Herbes de Mallorca ca
dc.title Desenvolupament de kombutxa amb Herbes de Mallorca i estudi per a la producció a nivell industrial ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2023-05-08T09:22:17Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2050-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/embargoedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics