Análisis del efecto de la ingesta moderada y elevada de cerveza en ratas envejecidas sobre la memoria de trabajo mediante el test de Barnes y marcadores de estrés oxidativo en el cerebelo. Comparación de cerveza sin alcohol y cerveza clásica

Show simple item record

dc.contributor Tejada Gavela, Silvia
dc.contributor.author Mora Arbona, Lluc
dc.date 2023
dc.date.accessioned 2025-04-07T09:27:54Z
dc.date.issued 2023-06-06
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/169794
dc.description.abstract [cat] El declivi físic i mental a la població ve donat sobretot per l'envelliment de l'individu. Una de les causes d'aquest envelliment és el desequilibri entre les espècies reactives d'oxigen (ROS) i els mecanismes antioxidants, cosa que a la llarga pot generar un procés d'inflamació. Una de les possibles maneres de combatre aquesta inflamació és el consum moderat de cervesa, a causa del seu contingut en polifenols. L'objectiu de l'estudi va ser analitzar com afecta el consum moderat de cervesa amb alcohol i sense en rates velles durant un període de 3 mesos a la memòria i els efectes a l'estat del cervell. Per això es va utilitzar el test de Barnes i es van analitzar enzims antioxidants i el dany lipídic al cerebel. Els resultats van mostrar certes tendències en el consum de cervesa sense alcohol cap a una millora a la memòria, juntament amb una disminució de les ROS, a causa d'un increment en l'activitat dels enzims antioxidants. Els resultats podrien indicar que el consum de cervesa sense alcohol permet pal·liar en certa mesura els efectes de l'envelliment en individus avançats. ca
dc.description.abstract [eng] The physical and mental decline in the population is mainly due to the aging of the individual. One of the causes of this aging is the imbalance between reactive oxygen species (ROS) and antioxidant mechanisms, which can eventually lead to an inflammation process. One of the possible ways to combat this inflammation is the moderate consumption of beer, due to its polyphenol content. The aim of the study was to analyze how moderate consumption of alcoholic and non-alcoholic beer in old rats over a period of 3 months affects memory and the effects on the state of the brain. For this, the Barnes test was used and antioxidant enzymes and lipid damage in the cerebellum were analyzed. The results showed certain trends in the consumption of nonalcoholic beer towards an improvement in memory, together with a decrease in ROS, due to an increase in the activity of antioxidant enzymes. The results could indicate that the consumption of non-alcoholic beer allows to alleviate to a certain extent the effects of aging in elderly individuals. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso spa ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.subject 616.8 - Neurologia. Neuropatologia. Sistema nerviós ca
dc.subject.other Envejecimiento ca
dc.subject.other Rata ca
dc.subject.other Antioxidantes ca
dc.subject.other Cerveza ca
dc.subject.other Barnes ca
dc.subject.other Estrés oxidativo ca
dc.subject.other Marcadores de estrés ca
dc.title Análisis del efecto de la ingesta moderada y elevada de cerveza en ratas envejecidas sobre la memoria de trabajo mediante el test de Barnes y marcadores de estrés oxidativo en el cerebelo. Comparación de cerveza sin alcohol y cerveza clásica ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2024-06-27T14:35:49Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2050-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/closedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics