La mediació als centres educatius de secundària: la incidència d’aquest model als IES del municipi d’Inca, Mallorca

Show simple item record

dc.contributor Socias Puyol, Carlota
dc.contributor.author Vives Ferrer, Maria del Mar
dc.date 2013
dc.date.accessioned 2013-10-07T14:09:10Z
dc.date.available 2013-10-07T14:09:10Z
dc.date.issued 2013-10-07
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/204
dc.description.abstract [cat] El present article pretén enriquir el camp del coneixement i la discussió sobre la implantació de models alternatius de resolució de conflictes de manera no violenta; més concretament, la utilització de la mediació a l’àmbit educatiu, ja que es sosté que el conflicte es connatural a la condició humana i s’ha d’aprendre a conviure-hi de manera positiva. Per altre banda, es tria l’àmbit educatiu perquè representa una part essencial de la comunitat i constitueix la base de la societat del futur. Així, la mediació es presenta com una eina per a la resolució de conflictes mitjançant el diàleg i aporta una visió enriquidora i centrada en el guanya-guanya. Partint d’aquesta base, s’ha realitzat una investigació que es centra en la experiència de dos centres d’educació secundària amb diferents mitjans de resolució de conflictes: un utilitza mètodes tradicionals i, l’altre, mètodes alternatius de no-violència i centrats en l’educació per la pau. La hipòtesi general és que els Programes de Mediació tenen una incidència positiva en la formació per a la resolució del conflicte i la millora en la convivència. La hipòtesi es confirmada, tot i que amb algunes precaucions i tenint present que la mostra utilitzada per a la investigació es reduïda; així hi tot, considerem que se n’extreuen conclusions prou interesants.
dc.description.abstract [eng] This article aims to enrich the field of knowledge and discussion on the implementation of alternative nonviolent models of conflict resolution; specifically, the use of mediation in education, bearing in mind that the conflict is considered inherent in the human condition and people must learn to live with it positively. Besides, education field is chosen as it represents an essential part of the community and it forms the basis of future society. So, mediation is presented as a conflict resolution tool through dialogue and provides an enlightening vision focused on the win-win. On that basis, it has made an investigation that it focuses on the experience of two secondary schools with different means of conflict resolution: one uses traditional methods and the other uses alternative nonviolence methods focused on education for peace. The general hypothesis is that Mediation Programs have a positive impact on conflict resolution training and coexistence improvement. The hypothesis is confirmed, although some precautions must be taken, bearing in mind that the sample used for the research has a reduced size; however, we believe that we can extract quite interesting conclusions.
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.subject Mediació ca
dc.subject Mediació comunitària ca
dc.subject Mediació escolar ca
dc.subject Conflicte ca
dc.subject Educació per la pau ca
dc.subject Mediation ca
dc.subject Community mediation ca
dc.subject School mediation ca
dc.subject Conflict ca
dc.subject Peace study and teaching ca
dc.subject Matèries generals UIB::Ciències socials ca
dc.title La mediació als centres educatius de secundària: la incidència d’aquest model als IES del municipi d’Inca, Mallorca ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/closedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics