L'objectiu d'aquest estudi ha estat comprovar si variacions en la ingesta d'hidrats de carboni són capaces
d'alterar els ritmes de son-vigília, així com el comportament apetitiu i de la ingesta a curt i llarg termini. D'acord
amb els antecedents, hidrats de carboni amb distints índexs glucèmics afecten a la conducta alimentària en
persones obeses, tant joves com adultes, així com de l'autocontrol de la ingesta. A més a més, s'ha observat que
els aliments tenen un efecte sobre els ritmes circadiaris, afectant als ritmes de son-vigília de persones amb
problemes de pes. Però fins ara no s'han realitzat estudis en persones adultes sanes sobre els efectes de la ingesta
d'hidrats de carboni de diferent índexs glucèmics sobre el comportament alimentari i sobre els ritmes circadiaris.
L'estudi va consistir en proporcionar berenars amb diferents índexs glucèmics a 15 estudiants universitaris de la
UIB. Les variables de la gana, l'apetit i la sacietat varen ser mesurades mitjançant l'ús d'enquestes, i la ingesta
calòrica mitjançant un registre alimentari de varis dies. Es varen registrar paral·lelament paràmetres d'activitat i
temperatura perifèrica per analitzar els ritmes circadiaris, en concret els ritmes de son-vigília. Es va observar un
augment de la gana, l'apetit i la ingesta en el dinar, mentre que la sacietat va disminuir després de berenars amb
un elevat índex glucèmic. Per altra banda, es va detectar un augment de la temperatura perifèrica nocturna amb
els berenars de menor índex glucèmic, que es va relacionar amb un augment de la termogènesi. Com a conclusió,
les dietes de baix índex glucèmic es varen relacionar amb un menor apetit i un millor benestar durant els vespres,
repercutint positivament sobre la salut.