Aquest treball presenta el cas de dos establiments turístics semblants i a la
vegada diferents. Es tracta d’un hotel rural i d’un agroturisme situats un al
costat de l’altre. En el següent document es fa una anàlisi dels dos establiments. Comença fent una descripció exhaustiva de totes les seves característiques. S’incorporen fotografies per tal de donar a conèixer el més exactament possible cada
establiment. És a dir, per poder distingir les diferències d’ambdós. Així mateix
també s’incorpora informació de quins tipus de turistes elegeixen comprar el
producte, quins preu paguen, etc.
A continuació s’exposen dades d’interès com balanços de situació, comptes
d’ingressos i despeses, etc. que són utilitzades per calcular els percentatges
horitzontals, verticals, ràtios, punt mort, graus d’apalancament, etc.
Llavors, a partir d’aquests resultats, podem fer una comparativa dels dos
negocis i també una comparativa respecte a les dades sectorials.
Per acabar, el treball incorpora un apartat de propostes de millora ja que a
partir dels resultats obtinguts es fa evident la necessitat d’aplicar alguns canvis
per tal de millorar.
Així doncs, aquest Treball de Fi de Grau es basa fonamentalment en aquesta
anàlisi, la comparativa entre els dos establiments i amb les dades sectorials
que facilita el Banc d’Espanya.
L’anàlisi es fonamenta en documents i dades reals i actuals dels dos establiments per tal que el resultat de l’anàlisi sigui el més aproximat possible a la realitat