Caracterització fisicoquímica del pebre vermell coent

Show simple item record

dc.contributor Eim Iznardo, Valeria Soledad
dc.contributor.author Diego Llull, José Antonio
dc.date 2018
dc.date.accessioned 2018-07-09T11:18:50Z
dc.date.available 2018-07-09T11:18:50Z
dc.date.issued 2018-07-09
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/147237
dc.description.abstract [cat] El pebre vermell és el producte resultant de la mòlta de pebres deshidratats totalment vermells del gènere Capsicum annumm L. Els usos més habituals del pebre vermell són com a condiment, principalment dins el guisats, i com a conservant per a l’elaboració de sobrassada mallorquina. En aquest treball s’ha dut a terme la caracterització fisicoquímica del pebre vermell coent mallorquí (obtingut a partir de la varietat cirereta autòctona de Mallorca), utilitzant mètodes analítics oficials. A més a més, i per tal d’estudiar les seves característiques fisicoquímiques diferencials, s’han caracteritzat també mostres de pebre vermell coent d’altres indrets. Amb els resultats experimentals s’han dut a terme uns estudis estadístics comparatius. Aquests estudis han confirmat tres hipòtesis: - Les mostres de pebre vermell coent mallorquí compleixen les normatives vigents europees i de DOP. - Les mostres de pebre vermell de la península compleixen les normatives vigents europees i de DOP. - Existeixen diferències significatives (p>0,05) en les característiques fisicoquímiques del pebre vermell coent mallorquí i les del pebres vermell coent de la Península. Els paràmetres diferenciadors són: els paràmetres cromàtics (Vermell/Groc, L*, a*, b*, Chroma i Hue) i el contingut en cendres, greix i fibra. Per altra banda, no s’han observat diferències significatives entre el pebre vermell coent mallorquí i el pebre vermell coent de la península en els següents paràmetres fisicoquímics: Graus ASTA (100 ± 30), contingut de humitat (5,0 ± 1,7%) i contingut en capsaïcines, paràmetre representatiu de les característiques d’un pebre vermell coent. Aquest resultat confirma que el pebre vermell coent mallorquí té un qualitat tan alta com un que te una DOP. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights all rights reserved
dc.subject 54 - Química ca
dc.subject.other Pebre vermell ca
dc.subject.other Cirereta ca
dc.subject.other Qualitat diferenciada ca
dc.subject.other Capsaïcina ca
dc.title Caracterització fisicoquímica del pebre vermell coent ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics