[cat] El present projecte consisteix en una proposta d'aplicació de les pràctiques
restauratives en l'àmbit de la Formació Professional de Grau Mitjà,
concretament al Mòdul Professional "1227. Gestió d'un petit comerç”.
Per al seu desenvolupament s'ha realitzat una recerca sobre els orígens,
l'evolució i l'aplicació en l'àmbit educatiu de les pràctiques restauratives, fent un
petit incís respecte a la seva situació en la Comunitat Autònoma de les Illes
Balears i, posteriorment, s'ha desenvolupat la proposta educativa.
Aquesta proposta està basada en la utilització de les pràctiques restauratives
més informals per aconseguir que els alumnes puguin assolir les competències
necessàries per poder gestionar un petit comerç en l'àmbit comercial. Per
aconseguir-ho, en el present projecte s'ha realitzat una formació inicial del
professorat del centre educatiu i s'ha proposat l'aplicació global de les
pràctiques restauratives en tots els àmbits del centre, així com diferents
activitats que s'hauran de realitzar en totes les unitats formatives del citat mòdul
professional.
A més d’això, en aquest projecte s'han tingut en compte mesures d'atenció a la
diversitat i s'ha analitzat l'ús de les Tecnologies de la Informació i la
Comunicació amb l'objectiu que els alumnes puguin assolir les competències
digitals necessàries de cara al seu futur professional. Finalment, s'ha realitzat
una explicació de com es realitzarà la seva avaluació al centre escolar.