Caracterització de dues varietats locals de taronja a la Vall de Sóller i Fornalux i avaluació de diferents tractaments contra creasing o clareta a la varietat Canoneta

Show simple item record

dc.contributor Cifre Llompart, Josep
dc.contributor Juaneda Seguí, Joan
dc.contributor.author Deyà Company, Joan
dc.date 2018
dc.date.accessioned 2020-03-24T10:20:47Z
dc.date.available 2020-03-24T10:20:47Z
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/151304
dc.description.abstract [cat] L’objectiu d’aquest projecte s’emmarca dins d’un conjunt d’iniciatives encaminades a millorar la comercialització i demostrar la diferenciació del sector citrícola de Sóller i Fornalutx i així, conservar aquest patrimoni genètic i cultural tan important per la comarca. El conjunt d’iniciatives té el seu inici l’any 2016 on es va crear un grup cooperatiu que està integrat per diferents empreses i entitats del sector: Cooperativa agrícola de Sóller, Agroilla, Fet a Sóller i Estel Nou. L’objectiu d’aquest grup cooperatiu és l’obtenció d’una IGP o DOP per tal de tenir un tret diferenciador i poder garantir l’origen dels fruits. Per tant, l’objectiu d’aquest projecte ve emmarcat dins del conjunt d’iniciatives proposades pel grup cooperatiu: - Es vol dur a terme la caracterització morfològica, agronòmica i de qualitat de les dues varietats locals, Canoneta i Peret, comparant-la a una varietat estàndard com la Valencia Late. Aquesta caracterització podrà servir per una futura inscripció de la varietat Peret (la Canoneta ja està inscrita) dins del Registre Nacional de Varietats Comercials i per tant, poder tenir accés a material vegetal certificat. Per altra banda, també es podran incloure dins del Registre de Varietats Locals obtenint així un incentiu més pel seu consum. - Una altra via d’actuació que es vol dur a terme a aquest projecte és la disminució de la incidència de «creasing» o clareta que trobam sobre la varietat Canoneta. La clareta és una fisiopatia que devalua l’aspecte comercial i que pot ocasionar problemes de maneig post-collita. Es volen comparar diferents tractaments nutricionals i/o hormonals per tal de veure quin és el que dona més bons resultats.
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 62 - Enginyeria. Tecnologia
dc.title Caracterització de dues varietats locals de taronja a la Vall de Sóller i Fornalux i avaluació de diferents tractaments contra creasing o clareta a la varietat Canoneta
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.keywords Clareta
dc.subject.keywords Peret
dc.subject.keywords Canoneta
dc.subject.keywords Clareta
dc.subject.keywords Caracterització


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics