Estudi agronòmic i del comportament davant la Bremia Lactucae de distintes varietats de Lactuca sativa en distints cicles a l'aire lliure

Show simple item record

dc.contributor Bota Salort, Josefina Maria
dc.contributor Cifre Llompart, Josep
dc.contributor.author Llabrés Rosselló, Pedro
dc.date 2019
dc.date.accessioned 2020-03-25T09:30:44Z
dc.date.available 2020-03-25T09:30:44Z
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/151733
dc.description.abstract [cat] El present treball de fi de grau és centra amb identificar dins un conjunt de tres varietats de Lactuca sativa aquella varietat que sigui agronòmicament més apta que la varietat T-sarina per a cada cicle de cultiu d’hivern que es produeix i alhora que presenti major tolerància a la malaltia Bremia Lactucae ja que la varietat T-sarina té bones condicions agronòmiques però presenta baixa tolerància a aquesta malaltia. Per això, sempre es compararan les varietats escollides per a cada cicle amb la varietat T-sarina. Les varietats d’estudi s’han seleccionat només per aquells cicles que en principi presenten els seus màxims rendiments. Els paràmetres que principalment s’han estudiat són productius com el pes de planta sencera i de cor i qualitatius de longitud i amplada de les plantes. A més, s’han analitzat visualment les diferents varietats per apreciar la tolerància de cada una d’aquestes a la Bremia lactucae. A través de les dades obtingudes durant l’estudi s’ha pogut observar que aquella varietat més productiva és la Monterreal seguit de la varietat T-sarina i Murcina respectivament. Finalment, davant la Bremia lactucae la varietat que ha presentat major tolerància ha estat la varietat Murcina. La que ha presentat menor tolerància ha estat la T-sarina i entre les dues varietats es troba la varietat Monterreal.
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 62 - Enginyeria. Tecnologia
dc.title Estudi agronòmic i del comportament davant la Bremia Lactucae de distintes varietats de Lactuca sativa en distints cicles a l'aire lliure
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.keywords Lactuca sativa
dc.subject.keywords Bremia Lactucae
dc.subject.keywords Cicle
dc.subject.keywords Varietats
dc.subject.keywords Producció
dc.contributor.supervisor Gili Millan, Antonio Gaspar


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics