[cat] L’alimentació, a més de representar una necessitat bàsica per als éssers
humans, està estretament lligada amb la salut. Tot i que de cada vegada som
més conscients del que mengem, la influència de la publicitat i xarxes socials,
la manca de temps i la practicitat a l’hora de cuinar fa que moltes vegades
optem per aliments poc saludables i llestos per consumir com són els
ultraprocessats. Existeixen nombrosos estudis que relacionen el consum
d’ultraprocessats amb major risc de patir diferents tipus de malalties com són
l’obesitat, la hipertensió, la diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars i alguns
tipus de càncer. Per tot això, l’objectiu d’aquest treball és analitzar, d’una
banda, quin és el consum d’ultraprocessats entre els adolescents de Menorca i
per altra, conèixer quina és la presència d’aquests aliments en els centres
educatius. Amb els resultats obtinguts, es fa una proposta per tal de
conscienciar als adolescents i als instituts sobre les conseqüències negatives
per a la salut que poden resultar del consum excessiu dels ultraprocessats,
facilitant-los les eines per saber diferenciar-los dels altres productes i
mostrar-los estratègies per saber substituir-los per altres opcions més
saludables, com poden ser la dieta mediterrània o el conegut moviment
Realfooding