Proposta educativa per conscienciar a l’alumnat d’ESO de Menorca de les conseqüències negatives derivades del consum excessiu d’aliments ultraprocessats

Show simple item record

dc.contributor Tarres Dot, Eva
dc.contributor.author Pallicer Hernández, Julia
dc.date 2024
dc.date.accessioned 2025-03-12T11:36:19Z
dc.date.issued 2024-02-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/169325
dc.description.abstract [cat] L’alimentació, a més de representar una necessitat bàsica per als éssers humans, està estretament lligada amb la salut. Tot i que de cada vegada som més conscients del que mengem, la influència de la publicitat i xarxes socials, la manca de temps i la practicitat a l’hora de cuinar fa que moltes vegades optem per aliments poc saludables i llestos per consumir com són els ultraprocessats. Existeixen nombrosos estudis que relacionen el consum d’ultraprocessats amb major risc de patir diferents tipus de malalties com són l’obesitat, la hipertensió, la diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer. Per tot això, l’objectiu d’aquest treball és analitzar, d’una banda, quin és el consum d’ultraprocessats entre els adolescents de Menorca i per altra, conèixer quina és la presència d’aquests aliments en els centres educatius. Amb els resultats obtinguts, es fa una proposta per tal de conscienciar als adolescents i als instituts sobre les conseqüències negatives per a la salut que poden resultar del consum excessiu dels ultraprocessats, facilitant-los les eines per saber diferenciar-los dels altres productes i mostrar-los estratègies per saber substituir-los per altres opcions més saludables, com poden ser la dieta mediterrània o el conegut moviment Realfooding ca
dc.format application/pdf ca
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.subject 37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure ca
dc.subject 663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos ca
dc.subject.other Ultraprocessats ca
dc.subject.other Adolescència ca
dc.subject.other Salut ca
dc.title Proposta educativa per conscienciar a l’alumnat d’ESO de Menorca de les conseqüències negatives derivades del consum excessiu d’aliments ultraprocessats ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2025-01-22T10:49:22Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2100-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/closedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics