El repte de reduir la petjada de carboni a través de la metodologia aprenentatge servei.

Show simple item record

dc.contributor Taltavull Pons, Maria Teresa
dc.contributor.author Dols de la Portilla, Júlia
dc.date 2024
dc.date.accessioned 2025-04-01T09:23:31Z
dc.date.issued 2024-06-06
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/169680
dc.description.abstract [cat] Qui no ha sentit a parlar sobre la importància de reduir la petjada de carboni per combatre el canvi climàtic? Som però conscients que podem ajudar a minvar la petjada de carboni amb les nostres pròpies accions o eleccions? En aquest treball es presenta un projecte d’aprenentatge servei (ApS) per minimitzar la petjada de carboni d’un menjador escolar a través de l’alimentació sostenible. El projecte se centrarà doncs en solucionar un problema real que afecta la societat del segle XXI. Gràcies a la metodologia emprada, l’aprenentatge servei, l’alumnat ajudarà als responsables del menjador escolar a dissenyar un menú sostenible, és a dir, un menú basat en criteris de sostenibilitat amb la finalitat de reduir la petjada de carboni. A més a més, un dels punts positius a destacar del projecte és que allò que aprenguin durant el transcurs del servei, ho podran extrapolar a la seva vida quotidiana. Finalment, el projecte cerca ser un exemple de pràctica sostenible que serveixi com a font d’informació per a altres centres que vulguin també reduir la petjada del seu menjador: es vol fer valdre el treball en xarxa entre centres educatius. En definitiva, la proposta educativa té com a finalitat general que l’alumnat agafi consciència sobre la responsabilitat que té la societat en la consecució de l’objectiu de la reducció de la petjada de carboni i, concretament, sobre com l’alimentació repercuteix favorablement o desfavorablement en l’assoliment d’aquest objectiu ca
dc.format application/pdf ca
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.subject 37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure ca
dc.subject.other Aprenentatge servei ca
dc.subject.other Participació activa ca
dc.subject.other ODS ca
dc.subject.other Petjada de carboni ca
dc.subject.other Alimentació sostenible ca
dc.title El repte de reduir la petjada de carboni a través de la metodologia aprenentatge servei. ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2025-01-22T10:51:56Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2050-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/closedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics