L’impacte del baby led weaning en els patrons alimentaris dels lactants durant la introducció dels aliments sòlids

Show simple item record

dc.contributor Yañez Juan, Aina Maria
dc.contributor.author Beltrán Palou
dc.date 2024
dc.date.accessioned 2025-07-04T11:33:11Z
dc.date.available 2025-07-04T11:33:11Z
dc.date.issued 2025-07-04
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/170633
dc.description.abstract [cat] Introducció: La introducció de l'alimentació complementària sol produir-se al voltant dels 6 mesos d'edat, moment en què els nadons comencen a manifestar interès per l’alimentació i desenvolupen les habilitats de mastegar i asseure's. Segons les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s’inicia aquest procés amb l'alimentació complementària tradicional amb cullera, introduint purés i aliments triturats i progressivament augmentant la seva consistència. Malgrat això, en els darrers 15 anys ha sorgit una alternativa coneguda com a “Baby Led Weaning”, on els infants són exposats a aliments sòlids i se’ls permet menjar de manera autònoma. Objectiu: L’objectiu d'aquest estudi és explorar els potencials beneficis del mètode “Baby Led Weaning” en els hàbits alimentaris, analitzant si fomenta preferències alimentàries més saludables, una major acceptació de diverses textures i aliments, i el seu paper en la prevenció de l'obesitat i el sobrepès infantil. Estratègia de recerca: Es va realitzar una cerca bibliogràfica exhaustiva utilitzant Pubmed com a base de dades específiques i Ebscohost com a metacercador. Resultats: Després de revisar la literatura, es van seleccionar 21 estudis d'acord amb els objectius generals i específics, així com els criteris d'inclusió i exclusió establerts. Conclusió: El mètode “Baby Led Weaning” permet al lactant regular la seva pròpia alimentació, cosa que té un impacte positiu en l'acceptació d'una major varietat d'aliments i textures, el desenvolupament de preferències més saludables i l'establiment d'hàbits alimentaris que poden contribuir a prevenir l'obesitat i el sobrepès infantil. ca
dc.description.abstract [spa] Introducción: La introducción de la alimentación complementaria suele producirse alrededor de los 6 meses de edad, momento en el que los bebés empiezan a manifestar interés por la alimentación y desarrollan las habilidades de masticar y sentarse. Según las recomendaciones de la Organización Mundial de la Salud (OMS), se inicia este proceso con la alimentación complementaria tradicional con cuchara, introduciendo purés y alimentos triturados y progresivamente aumentando su consistencia. A pesar de esto, en los últimos 15 años ha surgido una alternativa conocida como “Baby Led Weaning”, donde los niños son expuestos a alimentos sólidos y se les permite comer de manera autónoma. Objetivo: El objetivo de este estudio es explorar los potenciales beneficios del método “Baby Led Weaning” en los hábitos alimenticios, analizando si fomenta preferencias alimentarias más saludables, una mayor aceptación de varias texturas y alimentos, y su papel en la prevención de la obesidad y el sobrepeso infantil. Estrategia de búsqueda: Se realizó una búsqueda bibliográfica exhaustiva utilizando Pubmed como base de datos específicas y Ebscohost como metabuscador. Resultados: Después de revisar la literartura, se seleccionaron 21 estudios de acuerdo con los objetivos generales y específicos, así como los criterios de inclusion y exclusión establecidos. Conclusión: El método “Baby Led Weaning” permite al lactante regular su propia alimentación, cosa que tiene un impacto positivo en la aceptación de una mayor variedad de alimentos y texturas, el desarollo de preferencias más saludables y el establecimiento de hábitos alimenticios que pueden contribuir a prevenir la obesidad y el sobrepeso infantil. es
dc.description.abstract [eng] Introduction: The introduction of complementary feeding usually occurs around 6 months of age, when babies begin to show interest in food and develop the skills og¡f chewing and sitting. According to the recommendations of the World Health Organization (WHO), this process begins with the traditional complementary food with spoon, introducing slurry and crushed foods and progressively increasing its consistency. Despite this, in the last 15 years an alternative known as “Baby Led Weaning” has emerged, when children ara exposed to solid foods and are allowed to eat autonomously. Objective: The objective of this study is to explore the potential benefits of the “Baby Led Weaning” method on eating habits, analyzing whether it promotes healthier food preferences, and its role in the prevention of obesity and childhood overweight. Research strategy: An exhaustive bibliographic search was perfomed using Pubmed as a specific database and Ebscohost as a metasearch engine. Results: After reviewing the literature, 21 studies were selected according to the general and specific objectives, as well as the established inclusion and exclusion criteria. Conclusion: The “Baby Led Weaning” method allows the lactant to regulate their own diet, which has a positive impact on the acceptance of a greater variety of foods and textures, the development of healthier preferences and the establishment of eating habits that can contribute to preventing obesity and childhood overweight. en
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.subject 614 - Higiene i salut pública. Contaminació. Prevenció d'accidents. Infermeria ca
dc.subject 618 - Ginecologia. Obstetricia ca
dc.subject.other Baby Led Weaning ca
dc.subject.other Alimentació tradicional complementària amb cullera ca
dc.subject.other Dieta saludable ca
dc.subject.other Obesitat infantil ca
dc.subject.other Conducta infantil ca
dc.subject.other Lactants ca
dc.subject.other Alimentación tradicional complementaria con cuchara ca
dc.subject.other Dieta saludable ca
dc.subject.other Obesidad infantil ca
dc.subject.other Conducta infantil ca
dc.subject.other Lactantes ca
dc.subject.other Traditional complementary spoon feeding ca
dc.subject.other Healthy diet ca
dc.subject.other Childhood obesity ca
dc.subject.other Infant behavior ca
dc.subject.other Infants ca
dc.title L’impacte del baby led weaning en els patrons alimentaris dels lactants durant la introducció dels aliments sòlids ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/closedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics