[cat] Avui en dia, a Espanya trobem un alt índex de població infantil que pateix problemes de salut a causa de la malnutrició. Les més freqüents i de vital importància són el sobrepès i l’obesitat. Per aquest motiu, la finalitat d’aquest treball és conscienciar a la comunitat sobre la importància de portar un estil de vida saludable, així com també adquirir uns hàbits adequats per a prevenir futures malalties relacionades amb la salut.
En primer lloc es realitzarà un estudi teòric de les diferents aportacions de professionals relacionats amb l’alimentació saludable. A més, també inclou programes d’intervenció que s’han posat en marxa en diferents centres d’Espanya, per a fomentar la pràctica regular d’activitat física i millorar els hàbits alimentaris dels alumnes.
Llavors es presentarà una sèrie de propostes educatives, que es duran a terme a l’aula de 5 anys a l’escola Pintor Joan Miró (Palma), dirigit als infants i a les seves respectives famílies amb l’objectiu d’informar sobre la necessitat d’adquirir d’una alimentació sana, variada i equilibrada per a tenir un desenvolupament sa.
[eng] Nowadays, Spain has a high rate of childhood population that suffers from health issues as a consequence of malnutrition. The most frequent and highly important ones are overweight and obesity. For this reason, the purpose of this project is to raise awareness of the importance of living a healthy lifestyle, as well as to follow some suitable alimentary habits to prevent future health diseases. First of all, a theoretical study of the different contributions by professionals related to healthy diets will be realized. In addition, it also includes intervention programs that have been implemented in different centers in Spain to promote the regular practice of physical exercise and improve the eating habits of the students.
Then a series of educational proposals will be presented, which will be carried out in the classroom of 5 years old students at the school Pintor Joan Miró (Palma), aimed for children and their families with the objective of informing about the need to acquire a healthy, varied and balanced diet to have a healthy growth process.